אודות העיר:
לוד הינה אחת הערים העתיקות ביותר בארץ ישראל, אשר תמיד שימשה מרכז רוחני ליהודים, למוסלמים ולנוצרים. גילה נאמד בכ-3500 שנות היסטוריה יהודית.
כבר בעת העתיקה, הייתה לוד תחנה בדרך הים אשר היוותה את עורק התנועה העיקרי של ארץ ישראל. לעובדה זאת הייתה השפעה מכרעת על מעמדה והתפתחותה של העיר, אשר נמצאה על תוואי של נתיבים מרכזיים. בדרכים הללו שהצטלבו בלוד, הילכו שיירות, אשר בעליהן התעכבו בעיר, סחרו בה ותרמו להתפתחותה הכלכלית בכל הזמנים.
מיקומה במרכז שפלת החוף, בצומת דרכים בין תל אביב לירושלים ועתודות הקרקע הפנויות שבסביבתה, טומנות בחובן פוטנציאל פיתוח אדיר בהיבט הפיזי הכלכלי והתעשייתי ומהווים יתרון עצום לתושביה, לאלפי המועסקים בה ולאורחים הבאים בשעריה. 12 דקות מתל-אביב, 30 דקות מירושלים, סמוך לרשת כבישים ארצית, כביש 1 (י"ם-ת"א), כביש 6 (חוצה ישראל) ועוד.
לוד זכתה במיקום גיאוגרפי מעולה במרכז הארץ. נמל התעופה בן-גוריון הצמוד ללוד, מעניק לה את התואר "השער של המדינה".
לוד כיום מונה כ-74,000 תושבים, אוכלוסיה מעורבת של אלפי יהודים מקצוות תבל: מרוקו, תוניסיה, גרוזיה, רוסיה, בוכרה, הודו, רומניה, פולין, אתיופיה, דרום אפריקה ועוד. לוד התחדשה בשנים האחרונות בשכונות מגורים מודרניות, מוסדות חינוך מפוארים ותעשייה מפותחת.
חינוך:
רמת החינוך בלוד, מהגבוהות במדינת ישראל. תוכנית הלימודים בגני הילדים, בבתי הספר היסודיים והתיכוניים, מבוססות על שיטות מתקדמות ביותר שמשרד החינוך דוגל בהן, המועברות ע"י מורים ומחנכים שמצטיינים בשיטות הוראה אלו.
מערכת החינוך בלוד, שמה לנגד עיניה, ערכים של טיפוח המצוינות ומתן הזדמנות שווה לכל התלמידים, בפעילויות חינוכיות-תרבותיות לכל שכבות הגיל: טף, ילדים, נוער ובוגרים.
תעשיה מפותחת ומענה תעסוקתי לתושבים:
אזור התעשייה הצפוני של לוד, נחשב לאחד ממרכזי התעשייה החשובים והמבוקשים ביותר בכל איזור המרכז, זאת בשל קרבתו לנמל התעופה בן גוריון ובשל עתודות הקרקע הזמינות המצויות בקרבתו. אזור התעשייה נמצא היום בתפוסה מלאה של עסקים, ובשל כך פועלת העירייה להרחבתו ולהקמת אזור התעשייה נוסף על אדמות מינהל סמוכות בהיקף של כ-1,000 דונם במגמה לפתח תעשייה שתאפשר מענה תעסוקתי לאלפים מתושבי העיר.
גם איזור זה, זוכה עפ"י התכנון לתשומת לב מרבית. עבודות פיתוח יבוצעו בכניסה אליו ובכל מתחמיו, לרבות סלילת כבישים ומדרכות, תאורה ועבודות לטיפוח הנוי והסביבה. בין היתר, העירייה מקדמת תכנון להסדרת כניסה חדשה לאזור התעשייה הצפוני המורחב, על מנת לאפשר את מינופו הכלכלי.
פארק עסקי של אפריקה ישראל, המיועד בעיקר לתעשיות עתירות ידע והיי-טק, הוקם סביב "קשב" – אתר המחשבים של בנק לאומי אשר גם הוא הולך ומתרחב. הביקוש באזור התעשייה בלוד, הולך וגובר, בתוך כך החליטה חברת סובארו להקים בלוד את מרכז הלוגיסטיקה שלה בגודל כ-12,000 מ"ר בנוי.
על פי קצב ההתפתחות של אזור התעשייה בעידן הנוכחי, נראה כי צפוי המשך התרחבותו והתבססותו של אזור תעשייה זה, כאחד המרכזים במדינה, הן מבחינת נפח הפעילות והן מבחינת חשיבותו לכלכלת המדינה כשער כניסה לייבוא וכשער יציאה לייצוא
על הגרעין התורני בלוד
הגרעין התורני בלוד, הוקם בשנת תשנ"ו (1996) על ידי מספר משפחות אברכים ובחורי ישיבה שהגיעו לעיר מתוך שליחות ציונית-דתית, אליהן הצטרפו משפחות ותיקות מתושבי העיר. בתקופה זו למדו חברי הגרעין בכולל והשתלבו בשדה החינוך.
עם המגמה הגוברת של חברי הגרעין לקנות בתים ברחבי העיר ומתוך מגמה עירונית להפחית את ההגירה השלילית של האוכלוסיה היהודית, החליט הועד המנהל של הגרעין לעודד ולעבות את הקליטה היהודית לעיר. במסגרת זו יזם הגרעין את הקמתו של פרוייקט מגורים לציבור הדתי לאומי. ב"ה, בשנים האחרונות נשא המאמץ פרי ועם כניסתן של משפחות רבות למגורים בלוד ניתן להצביע על האטה בהגירה השלילית של יהודים מהעיר. זאת במקביל להפיכתם של הגרעין התורני בלוד ל'גרעין התורני הגדול בארץ' והעיר לוד למוקד משיכה עבור הציבור הדתי לאומי.
בעשור האחרון מנשבות מחדש שוב רוחות של תקוה בלוד- שכונות חדשות, כניסתו של הגרעין התורני, פעילות ונחישות של תושבים שאכפת להם במגוון תחומים, כל אלו מביאים לעלייתה מחדש של לוד על המפה ולשובה למקומה הטבעי כאחת הערים הבולטות החשובות והיפות במדינת ישראל.